GERİ BİLDİRİMLER

BELGİN IŞIK: 
Okumayı öğrendiğim günden bu yana roman, öykü, hikâye, bilimsel araştırma yayınları okuduğum gibi gazete ve dergilerde ilgimi çeken her yazıyı zevkle okuyan birisi olarak yazmayı hiç denemedim.
Yaratıcı Yazarlık Seminerlerinden Ayşegül Kanat sayesinde bilgim oldu ve başvuruda bulundum. Ancak yazar olarak mı çıkacaktım o eğitim sürecinden, ne yazmam gerektiği, nasıl yazmam gerektiği mi öğretilecekti gibi sorularla başladım seminerlere.
Seminerler süresince hissettiklerimi sıralayacak olursam aklıma gelenler; eğlenceliydi, zorlayıcıydı ve cesurca idi.
Eğlenceliydi, çünkü yazarken kendini keşfediyordun, diğer katılımcıların dünyasıyla kendi dünyan arasındaki farkı görüyordun. Yani ortada bir konu vardı ve konuyu değişik açılardan yazıya aktarma biçimi vardı.
Zorlayıcıydı çünkü kurmaca yazıyorduk. Yazmak hayal gücümü ve zihnimi zorluyordu ve bundan sevinç duyuyordum aslında. Yazarken hayal gücün, zihnin, bugüne kadar öğrendiklerin, okudukların, yaşantıların, yaşama biçimin, yaşamaya dair düşüncelerin hepsi bir araya geliyor ve oradan bir hikâye ortaya çıkması gerekiyordu. Öyle de oldu.
Cesurca idi, çünkü hemen herkes yazdıklarını saklar, evde birileri bulup okuyacak diye neredeyse sandığa kilitlerdi. Seminerlerde ise yazdıklarımızı katılımcılara okuyor, sırasıyla eleştirilerini dinliyor ve yapılan eleştirileri dikkate alarak sonrasında yazacaklarımızın oluşturulmasında o eleştirilerden yararlanıyorduk.
Seminerlere başlarken kendime sorduğum sorulara bulduğum yanıtlardı esas olan hem yazarlık hem neyi yazmam gerektiği hem de nasıl yazmam gerektiği öğrenilebirdi. Onca yıl biriken ve rahatsız eden şeyler yazılarak boşaltılabilirdi. Ayrıca kişinin zihnini kuşatan serbest düşünmesini engelleyen herhangi bir olumsuzluk da yoktu Ayşegül Kanat’ın seminerlerinde.

Var olan ise;
Yazım kurallarına kesinlikle uyacaksın!
Özensiz yazmayacaksın!
Yazdığın metinlerin başlığı olacak!
Yazanın ismi mutlaka olacak!
Tüm bunlardan sonra halen yazmaya başlayamadım. Bu da benim tembelliğim olarak kalsın.

24.02.2024

SEDA ARICI ÜZELKAN:
Bana gerçekten inanılmaz derecede çok bilgi kattı. Olaylara bakış açım çok farklı oldu kitap okurken dikkat etmediğim şeylere sizden almış olduğum bilgiler doğrultusunda okumaya başladım. Daha çok ama bilerek eleştirmeye başladım. Bir saniyesi bile zaman kaybı değildi benim için. Bana vermiş olduğunuz tüm bilgiler için çok teşekkür ederim Ayşegül Hocam.
23.02.2024

ÇAĞLA KÜÇÜKKAYA:
Yazar olma isteği uzun çetrefilli bir yolculuk. Bu bilinçle girdiğim bu yolda öğrenmem gereken çok şey olduğunu biliyordum. Adana’ya gelir gelmez araştırmaya başladım. ‘Adana yazarlık’’ diye arattığım Google’da karşıma çıkan ilk isim Ayşegül Kanat oldu. İyi ki de olmuş. Ona ulaşmak çok da kolay olmadı tabii. Karşıma çıkan sitede bir telefon numarası vardı, hemen aradım. Telefonu açan beyefendi benimle Ayşegül Hoca’nın numarasını paylaştı. Birkaç aramadan sonra kendisine ulaştım. Çok samimi bir konuşmanın ardından dersleri organize ettik ve belirlediğimiz tarihte de seminere başladık.
Benim için çok yararlı ve keyifli geçen on haftalık süreçte Ayşegül Hoca, yazarlık deneyimlerini benimle paylaşırken, konularla ilişkili anlattığı örnek öyküler dersin akılda kalıcılığını sağladı. Seminerlerin sonunda verdiği ders notları, dersin içeriğini destekler nitelikteydi. Özellikle bu ders notları yazarlık yolculuğumda bana çok geniş içeriğe sahip önemli bir kaynak oluşturmuştur.
İlk dersten itibaren okuduğum kitapları bir yazar gözüyle okumaya ve farklı bir bakış açısıyla değerlendirmeye başladım. Verdiği çeşitli görevlerle yazarlık deneyimi yaşatması pratik kazanmamı sağlarken aynı zamanda özgüvenimi arttırdı. Ayrıca bana olan destekleyici yaklaşımı beni yazar olma konusunda yüreklendirdi. Benimle paylaştığı ve heyecanla dinlediğim kendisine ait olan radyo tiyatrosu; öyküleme, giriş-gelişme-sonuç, karakter kurgulama ve karakterler arasındaki ilişkiler konularında bana yazar olma yolunda aydınlatıcı ve ilham verici olmuştur. Kendisine saygılarımı sunar ve bana bu deneyimi yaşattığı için çok teşekkür ederim.

10.12.2023

ZÜHRE AZAZİ KAR:
İkamet etmekte olduğum İstanbul’un Kartal ilçesinden, Taksim’e, yaratıcı yazarlık kursları için gidip-gelmek yoğun trafik yüzünden zor gelmişti.
Çocuklarıma Ayşegül Kanat’ın Adana’da vermekte olduğu kurslara Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan haftada bir kere gidip-geleceğim dedim ve korona günleri başladı. Kapanmalar, yasaklar vesaire, vesaire…Sonrası da deprem…
Kısmet, geçen hafta başladığımız online dersleri almakmış. İlk dersi İstanbul’da, ikinci dersi Milas-Ören’de aldım. Dersler nasıl geçti anlamadım. Öğrencilik günlerine dönmenin heyecanı mı? Ayşegül Hoca’nın ders ve hayat tecrübeleri mi? Tüm güzellikler birbirine karıştı.
Aktardığınız her tecrübe için teşekkür ederim Ayşegül Öğretmenim.

27.10.2023

MAHMUT ÇELİK:
Buraya bir gemiden iner gibi indim. Gemim boştu. Hikâye limanı diye geldim. Hani bebek nasıl emekler ya öyle geldim. Büyümem ve yürüyebilmem için saçları beyaz bir öğretmenin beyazlığından bütün ruhuma bulaşması gerekiyordu. Beyazlık dediysem yaşlılıktan değil bilgelikten de beyazlar saçlar. Daha ilk ders başladığında ateşle geldiğim gemiyi yakmayı öğrendim. Maksat ya öğrenecektim ya da öğrenecektim. Hikâye nedir teknikleri bilmek mi, kuralları bilmek mi? Hayır hikâye sadece bunlardan ibaret olamazdı. Hikâye bunların yanında duyguları, yaşanmışlıkları da koyabilmekti. Hikâye demek bilinç açıklığı, kimsenin göremediği ayrıntıları görebilmekti. Elimde bir kamera olsaydı size bunu seyrettirmek isterdim. İyi bir hikayeci olarak ilerlemek istiyorsanız başka eserleri de tahlil etmesini bilmelisiniz. Sürekli hikâye yazma denemeleri yapmalısınız. Unutmayın öğretmenimiz size yürümeyi öğretir ama kanatlarınızı çok çalışarak yaratabilirsiniz. Bir yerde okumuştum bir yazar bizim işimize masa işçiliği diyordu. Bu işte önce geminizi yakacaksınız, sonra kendiniz yepyeni bir gemi inşa edeceksiniz. İçine edebiyat dostlarını katın bolca. Kütüphanenizi kurun o gemide. Çiçekleri, hayvanları sevin. Okurken seçici olun her kitap okunmaz diyenlerdenim çünkü kavun kelek çıktı diye herhalde yemeye devam etmezsiniz değil mi? İşte kitaplar da böyledir. Bu düşünceler ne alaka diyeceksiniz. Size demiştim ya hani bilinç açıklığı işte ben derslerde hikâye denemeleri yaparak bilincim açıldı. Şimdi ben gemimi tekrar yarattım. Derin ve sonsuz sulardan size bu mesajı gönderdim. Dalgalardan korkmayın, Güneş hayata meydan okuyanlar için hiçbir zaman batmaz. Kaleminizde toplumsal yaralara da değinin. Bugün size dokunmayan yılanın yarınki hedefi siz olursunuz. Son sözlerimde değerli öğretmenimiz Ayşegül Kanat’a teşekkürü bir borç bilerek bitirmek istiyorum. İyi ki bu dikenli yola girdim. Zaferler çok yakındır. Yeter ki inanın.
15.10.2023

ELEN KAYA:
Yaratıcı Yazarlık Kursum. Büyük bir ilgim olan yaratıcı yazarlık kursuna ilk başladığımda çok heyecanlıydım. Bana kattıklarını kısaca özetlemek istiyorum. Öncelikle başarılı ve çok güzel deneyimleri olan, bana bir dost gibi abla gibi yaklaşan; bir yazar, bir öğretmen ile çalışmak benim için büyük bir şanstı. Kurs bana fazlasıyla özgüven aşıladı. Peki o nasıl oldu? İçimde ortaokulun son günlerinden beri keşfettiğim bir yazar olduğunu biliyordum. Lisede birkaç kez bunu çıkarabilsem de üniversiteye geldiğimde bu yazar adeta benimle saklambaç oynadı. Utandı, sıkıldı kaçtı. Ben de pek ilgilenemedim açıkçası. Fakat artık onunla oynadığım bu oyundan sıkılmak üzereydim ve onu bulabilmek için cesarete ihtiyacım vardı. O etrafımdaydı fakat çıkarmaya cesaretim yoktu. Kursu keşfedip, Ayşegül hocamla tanıştıktan sonra yeterli özgüveni ve cesareti topladım. Ardından içimdeki yazar ortaya çıktı. Onu buldum. Lise yıllarımda belki de ergenliğin verdiği durumdan ötürü daha çok aşk kelebeği olan kızın, bir polisiye ile psikoloji sevdalısına dönüştüğünü gördüm. Kurs bana değişimimi gösterdi. Yeni bir benlik oluşturduğumu fark ettim. Teknik olarak, kullanmamam gereken kelimeleri, yazı yazarken uymam gereken kuralları öğrenmenin yanı sıra kitaptan tutun, küçük birkaç satırlık yazılmış paragrafı bile eleştirisel okumaya başladım. Güzel kalpli insanlar tanıdım. Birbirimizin eksiklerini tamamlayabildiğimiz iyi ve tatlı bir grubumuz vardı. Ama en güzeli edebi diliyle bizimle deneyimlerini paylaşan, malzeme sandıklarımız olduğunu hatırlatan bizi sık sık yasaklı kelimeler konusunda uyaran ve içimizdeki, içimde yatan o güzel yazarı uyandıran sevgili Ayşegül hocamla bir araya gelmekti.
25.08.2023

YAĞMUR DENİZ:
Öncelikle yazmaya kendimi bildim bileli hevesli biri olarak katıldığım seminer bana çok şey kattı. Yazarken yaptığım hataları fark etmekten pekiştirmem gereken özellikleri keşfetmeye kadar birçok olanak sağladığını söyleyebilirim. Yazmaya olan ilgim arttı ve yanlışlarımı bilerek daha doğru bir çizgide ilerlememi sağladı.
11.08.2023

CANSU AYDIN: 
Yazma alanında yaratıcılık yönünden yeteneğimi geliştirmek için seminerlerinizin bana büyük katkısı oldu. Bunu övmek için söylemiyorum. Her bir yazma etkinliği sonucu ortaya çıkan öyküler beni şaşırttı. Daha önceden şiir yazıyordum ama öykü yazabileceğimi hiç düşünmemiştim.  Üstelik bu seminerlerde çok büyük keyif aldım. Sadece öykü değil masal ve romanın da engin sınırlarında bir okuyucu olarak gezindim. İyi bir yazar olmak için çok sıkı bir okuyucu olmak gerektiğini biliyordum aslında; dolayısıyla bize okumamız için verdiğiniz kurmacayla ilgili makaleler beni çok mutlu etti.
09.08.2023

ZUHAL DİNÇER: 
Ayşegül hocam her şeyden önce yazma konusunda bizlere aşıladığınız öz güven için, paylaşımlarınız ve öğretileriniz için sabrınız ve emekleriniz için teşekkürler. Sizden aldığımız ilhamla yazmaya devam.
29.05.2023

AYSEL DOYGUN: 
Kursumuzu tamamladık, sertifikalarımızı aldık. Emekleriniz için çok teşekkür ederiz Ayşegül hocam.
29.05.2023

NURSEL MODAN DEMİR: 
Çok uzun bir aradan sonra nihayet kitap okumaya ve daha da güzeli yazmaya başladım. Arkadaşım Ayşegül Kanat’tan öykü yazarlığı konusunda eğitim almıştım. Düzeltmeler yaparken de yönlendirirken de yüreklendiren ve her zaman zarif tutumuyla öğrencilerini ileri taşıyan bir yazar. Sayesinde öykü yazabildiğimi fark ettim. Çok teşekkür ederim canım arkadaşım. Aldığım eğitimler nihayet sonuç vermeye başladı. Öykü yazmaya başladım ve kendime bir blog açtım eğer bu kararlılıkla devam edersem öykülerin devamı gelecek.
08.04.2023

KÜBRA SARIŞAHİN: 
Günümüz dünyasında sosyal medya, TV’nin yanında sosyal içerik platformları çok yaygın olarak kullanımda. Hele ki şu Pandemi döneminde çölde su bulmuşçasına düştük bu batağa. Tüm bunlardan uzaklaşıp baktığım da bana gösterilmiş olandan ileriye gidemediğimi fark ettim. Hayal gücüm yok olmuş gibiydi. Bunu yanında yaşadığımız onca toplumsal sorun içerisinde içimde kusmam gereken duygular olduğunu hissettim. Tüm bu düşünceler içinde ne yaparım, dünyamı nasıl genişletirim, duygularımı nasıl yazıya dökerim derken yaratıcı yazarlık seminerini buldum. İyi ki de bulmuşum. Bu seminer bana her şeyden önce harika bir bakış açısı kazandırdı. Okuduğum kitaplara, izlediğim filmlere artık çok farklı bir bakış açısıyla yaklaşıyorum. Bir dizi ya da filmi İzledikten sonra neden keyif almadığımı artık anlamlandırabiliyorum. Okuduğum kitap neden saçma gelmiş artık biliyorum. Bunun yanında içimde biriktirdiğim tüm duygu ve düşüncelerimi aktarabildiğimi gördüm. Yeteneğimi keşfettim. Günlük kullanımda bir sürü kelime hatası yaptığımı öğrendim. Seminerler sırasında verilen ödevlerle yaratıcılığımı geliştirdim. Ödev gibi zorunluluklar kalıplarımın dışına çıkmamı, kabuğumu kırmamı sağladı. Seminerin en sevdiğim kısmı da bu oldu. Derste verilen ödevler ve bu ödevlerin üstünde yapılan çalışma ve yorumlar kendimi geliştirmemde çok fazla etkili oldu. Bu seminer dönemi için tek eksik bana kalırsa grup katılımcı sayısının çok az olmasıydı.     Siz belli bir bakış açısıyla ele alsanız da etrafınızda ki farklı bakış açıları size farklı kapılar açıyor. ‘Tabii ya ben neden sadece bu kısma takıldım ki, bu da olabilirmiş’ deyip kendinize farklı rotalar oluşturuyorsunuz.  Bu da yaratıcılığınıza büyük katkı sağlıyor. Tüm bu kazanımlar için emeği geçen Ayşegül Kanat hocama sevgilerimi sunuyorum.
07.03.2022

PINAR ERDOĞAN: 
Ayşegül Hocam on haftalık tatlı yolculuk için size teşekkür ederim. Her şeyden önce sizi tanımak, birikimlerinizden faydalanmak çok keyifliydi. Bu yolculuğa çıkmadan önce yazdığım her şeyi hikâye sanıyordum, değilmiş. Kendimi kalemimin akışına bırakıyordum ve bu, yazılarımda kargaşaya sebep oluyordu. Gereksiz cümleler kurup, gereksiz yerlerde dolanıyordum. Kendimi dizginlemeyi öğrettiğiniz için teşekkür ederim. Törpülenmiş, fazlalıklardan arınmış yazılar yazabiliyorum. İyi ki yollarımız kesişti, iyi ki sizi tanıma şansını yakaladım. Sevgiler kıymetli hocam.
07.03.2022

MUSA BİLGİLİ: 
Yaratıcı yazarlık kursu benim için ilk defa yetkin bir kişinin gözetiminde, kalemimi güçlendirmek için duyduğum heyecan dolu bir fırsattı. Ayşegül hocam ile ilk dersimden son dersime dek bu beklentimi dolu dolu yaşadım. Yapmış olduğum hataları, yazmak için temel olarak hangi soruları sormam gerektiği öğrendim. Aynı zamanda kalemimde başarılı olduğum noktalarında farkındalığını yaşayıp bu yönde daha da çalıştım.
Teknik olarak ders saatleri ve ayrılan süre bakımından da insancıl bir ortamdı ilk dersten son dersimize kadar. Tabii ki sorunlar da oldu. Bunlardan bir tanesi, öğrencilerin çeşitli nedenlerle benim olduğum kursa devam edememesinden dolayı başka kalemleri görme fırsatım olmadığı gibi beni görenler de olmadı. Çoğunluk bir gruptan dönüş alamamak yaptıklarımızın ne olduğuna dair dar kesimde kaldı. Burada da Ayşegül hocamın yardımseverliği ve kararlılığı devreye girdi ki birebir de olsa bütün dersleri aldım.
Yaşadığım deneyim için kendime ve Ayşegül hocama teşekkür ederim.

06.03. 2022

FUNDA AYZİT: 
Yaratıcı yazarlık kursuna 10 hafta boyunca devam ettim. Her hafta sonu koşarak gittiğimi söylemek isterim. Ayşegül hocamız aslında ne yazıyormuşum ben ne yapıyormuşum sorularını kendime sormamı sağladı. Onun eşsiz hafızası ve bilgi donanımına hayran kalarak yeni bilgiler öğrenmek çok yararlı ve keyifliydi. Ayşegül hocamız sadece bizi yazarlık konusunda eğitmekle kalmayıp hayatımıza dokunarak da değerli olduğumuzu hissettirmesi çok onore ediciydi. Teşekkürler sayın hocam.
06.03.2022

MÜNEVVER SEVİN AKBAŞ: 
Ayşegül Kanat’tan aldığım Yaratıcı Yazarlık Seminerleri sayesinde bugün bir yazar olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Verdiği bilgiler gösterdiği yol için kendisine sonsuz teşekkür borçluyum. 
06.03.2022

AYCAN YILMAZ LUNKAYA: 
Öncelikle Ayşegül hocanın öğrencilere samimi davranması beni etkilemişti. Sıcak bir atmosfer vardı. Ayşegül hocanın her derse getirdiği birtakım yazılar, denemeler bir sonraki yazımızı yazmamıza rahat bir zemin oluşturmuştu. Eleştireceğim nokta şu; seminerde yazı yazmamız için verilen 15 dakikalık süre. Aslında bu bazıları için yeterli iken benim için az bir süreydi. Kısıtlama olduğu için istediğim gibi bir yazı çıkaramıyordum. Ama buna başka bir açıdan bakarsak belirli bir süre olduğu için o an elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorsunuz. Çünkü sizden başka öğrenciler de var. Ortaya tatlı bir rekabet çıkıyordu. Benim için çok keyifliydi. Bu deneyimi yaşamanızı isterim.
06.03.2022

AYŞEGÜL USLULAR: 
Ağır bir kayıpla uğraşırken tesadüfen gördüm sizi. Ve daha sonra düşündüm ki aslında hiçbir şey tesadüf değilmiş gerçekten. Çok güzel zamanlar geçirdim siz ve diğer arkadaşlarımla. Bazen motive edildim bazen de “Neden ben bunu böyle düşünemedim daha önce?” sorusuna cevap aradım. Teknik bilgilerle donanınca da çok güzel yazılar çıktı ortaya. Yol göstericiliğinize, üslubunuza ve kırmızı rujunuza paha biçilemez. Değerli zamanınızı harcadığınız ve bana farklı bir bakış açısı kazandırdığınız için minnettarım. İyi ki yollarımız kesişmiş, iyi ki tanımışım sizi.
06.03.2022

SABİHA ERGUN: 
Seminerin bana kazandırdıkları; düşünce dağınıklığım vardı yazarken dağıtabiliyor ana fikirden uzaklaşıyor kişilerin ve olayların daha doğrusu olay örgüsünün bütünlüğünü, dengesini sağlayamıyordum. Bu seminerle anlatırken neyi ne kadar anlatmam, neyi daha uzun ya da kısa anlatmam gerektiğini öğrendim.
06.03.2022

SANİYE SEÇKİN: 
Merhaba hocam, başlamadan önce size sevgi ve saygılarımı sunmak istiyorum. Kadınların kendi yeteneklerini açığa çıkarma, yazmak konusundaki özgüven sorununu aşma, genç yeteneklerin hem keşfetmek hem de gelişimlerine katkı sunmak için harcadığınız emek ve çaba takdire şayan. Üstelik bunu son derece kıt kaynaklar ve olanaksızlıklara rağmen yapmanız benim açımdan çok değerli. Seminerleriniz bana öncelikle şunu öğretti. Düşünmeden ve okumadan yazamazsınız. Sıra dışı düşünmek, kalıplara hapsolmamak yaratıcılığın olmazsa olmazıdır. Emeğinize, yüreğinize sağlık.
06.03.2022

CANAN ÖZALP: 
Ayşegül Hocam Sizi 2012 yılında tanıdım ve Yazarlık Atölyesinde Öğrenciniz oldum. Zaman zaman kızım da ilkokul öğrencisi olduğu halde aramızda oldu inanın bize katkınız çok büyük oldu. Aslında karalamalar duruyor toparlayıp bir şeyler çıkarmak istiyorum varlığınızdan güç alarak teşekkür ederim hocam iyi ki varsınız. Sevgiler.
10.12.2022

DİLEK ÖZDEŞ DERİCİOĞLU: 
Yaşamın bizlere sunduğu en güzel değerlerden birisiniz. Çok şanslı hissediyorum kendimi. Sizinle kesişen yollarımız hayata, hayallere, varlığa, yokluğa, sevince, üzüntüye, var olan dünyaya ve yaratabileceğimiz yepyeni dünyaya bambaşka pencerelerden bakma fırsatı verdi. Eksikliğimi, teknik bilgilerimin yokluğunu, iyi bir öğretici, ayrıntılı bir anlatıcı ve gerçekten işinin uzmanı olan sizden aldığım derslerle fark ettim. Her şey için teşekkür ederim hocam, iyi ki varsınız.
29.08.2022

HATİCE HASRET ATUK: 
Ayşegül Hoca’nın eğitiminden önce yazı çizi işlerinde yazarın özgürlüğünden, istediğini yazması gerektiğinden falan bahsederdim. Müdahale eden birileri olunca sinirlenirdim. Eğitimden sonra o müdahalenin çok kıymetli olduğunu fark ettim. Hoca gözünü devirip “Bunu neden yazdın?” diye sorunca o ifadenin kıyafette potluk yapan bir yer gibi olduğunu daha iyi anlar oldum. Artık bazı kitaplar bittiğinde “Bu yayınevinin editörü yok muymuş?” diye sorarken buluyorum kendimi. Bunları bilmeden cahildim ağzım açık okuyordum nice kitapları. Aslında bu eğitim bana kötülük yapmış. Şaka şaka. Ayşegül Hoca çocuğunun elinden abur cuburu alıp faydalı besinleri çocuğuna veren şefkatli ve bilinçli bir anne gibi. Eğitim tarzı öyle yani… Yazmak gündeminizde olsun olmasın şiirleri, kitapları, senaryoları, hayatı daha güzel okuyup, anlamak ve yaşamak isterseniz tedrisinden geçmek size çok şey katacak.
19.07.2022

DURSUN AKDEMİR: 
Bilenle bilmeyen bir olur mu?
Türkiye’nin sayılı aydın kadınlarından birini, tevazu ile dimdik ayakta rol model olan sevgili Ayşegül Kanat’ı anlatmak istiyorum. Üstelik yazımı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne denk gelmesi de ayrıca anlamlı benim için.
Bizzat kendisinden eğitim alma mutluluğunu yaşıyorum. İşini aşkla yaparken gözlerindeki ışıltıyı, heyecanı görmek muhteşemdi. Saygıyla sevgiyle takdir ediyorum. Kendisiyle geçirdiğimiz 10 haftalık seminer eğitimin keyfe dönüştüğünü, öğrenme heyecanımın daha da arttığını söylemem gerek. Şimdi daha iyi nasıl yaparım düşüncesine odaklı olarak aldığım eğitimin hakkını vermeye çalışıyorum.
Öncelikle ben bir eğitimci değilim. Reklamcıyım, serbest çalışan kendi işinin sahibi küçük bir esnafım. Yaşam boyu öğrenmenin devam ettiğini bilen biri olarak, kendimi yetersiz bulduğum her alanda yetiştirmek için çabalıyorum. Öğretmenlerimden biri bana “yaz” dedi. Önce şaşırdım ama o ciddiydi, düşüneceğim dedim. Ve sonra eskiden de tanıdığım Ayşegül hanımla iletişime geçtim.
Şimdi 10 hafta önceki ben değilim, iyi ki katılmışım, bana bilmediğim çok şey kattığı için minnetle teşekkür ediyorum. Bilenle bilmeyenin bir olmadığının kanıtını gördüğüm, dolu dolu bir seminer sürecini yaşadım. Eğitimi kimden aldığımız her zaman önemlidir. İyi ki varsın, iyi ki seni tanıyorum Sevgili öğretmenim Ayşegül Kanat.

08.03.2022

ŞADAN ALSANCAK: 
Derslerden öğrendiğim bir yazar gibi düşünmeyi öğrenmem gerektiğidir.
08.03.2022 

ESRA DENİZ (SONDÖL): 
Ruhumun yansıması kelimeler aklımda uçuşurken onları nasıl cümlelere dökebileceğimi, yaşadıklarımı ve tanıklık ettiklerimi nasıl duyurabileceğimi öğrendim.  Ve Ayşegül hocama bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyorum.
07.03.2022

ESMA MEŞE: 
Bir başka bakıyorsun hayata, kimi insanın göremediklerini görüyor ve yazılmamış hikâyeleri, öyküleri okuyorsun. Gönlünden akan cümlelerin peşinden koşup yakalıyorsun fakat onları yazıya nasıl hapsedeceğini bilemiyorsun, İşte “İçindeki cevheri, mücevhere dönüştürme sanatı” Yaratıcı Yazarlık Atölyesi tam sana göre. Ayşegül Kanat hocamızla yeni yolculuklara çıkma zamanı…
17.03.2021

EREN BİBEROĞLU: 
Ayşegül Hoca’dan ders aldığım için çok memnunum. Teorik açıdan pek çok şey öğrendim. Derslerde pek çok uygulama da yaptık Metodik olarak ilerledik. Denemeden öyküye pek çok yazın türünü derinlemesine anlattı bizlere. Diğer kursiyer arkadaşlarımızla yazdığımız öyküleri karşılaştırdık ve birbirimizi eleştirdik. Kişisel görüşüm, Ayşegül hocanın bu alanda yetkin bir eğitmen olduğudur.
23.3.2020

LEMAN COŞKUNER: 
Adana’da ilk defa duyup, heyecanla katıldığım Yaratıcı Yazarlık Dersleri, tüm edebiyat severlerin, yazmak isteyenlerin, yazıp da yazdıklarından emin olamayanların ve tekniğini geliştirme arzusu duyanların katılabileceği verimli bir atölye çalışmasıdır. Tüm faydalarının yanı sıra, yazdıklarınızı objektif olarak değerlendirmeyi öğretir. Ayşegül Hoca’nın her oturumda özenle hazırladığı notlar, alıntılar ve ipuçları her yazar adayının kütüphanesinde, elinin altında başvurulacak kaynak olarak bulunmalı. Katılmak isteyen, karar veremeyenlere; zaman kaybı olmayacağını, kendileri, yazma alışkanlıkları ve neler yapabilecekleri hakkında ufuk açıcı olacağını garanti edebilirim.
22.03.2019